Sport

Recreatie en wedstrijdsport kunnen geoptimaliseerd worden door (sport)voeding.
Voeding kan het verschil maken!

De voeding van iedere sporter begint met een gezonde basisvoeding. Sport je op recreatief niveau, dan zul je genoeg hebben aan een een gezonde basis en exta vochtadviezen. Wil je meer, wil je je prestaties verbeteren, langer op een intensief niveau kunnen trainen of een sneller herstel na een zware inspanning? Dan kan een goede sportvoeding je helpen.
Bij een sportvoedingsadvies wordt er gekeken naar de verdeling van de hoeveelheid voedingsstoffen in de voeding zoals koolhydraten, eiwitten en vetten maar ook naar vitamines en mineralen. Hoe veel heb je nodig en hoe kun je dat bereiken. Daarbij wordt gekeken naar de timing van de maaltijden en het gebruik van voedingssupplementen. Het voedingsschema is volledig aangepast aan de behoefte van jou als sporter.

Een goede voeding helpt je beter te presteren en zorgt voor een sneller herstel. Leontine en Sandra zijn als sportdiƫtist gespecialiseerd in voeding bij (top)sport.
We kijken naar je trainingsschema, de duur en de intensiteit van de trainingen en de tijden waarop getraind wordt. Iedere sport stelt andere voedingseisen. Ook kunnen we helpen bij het bereiken van het gewenste lichaamsgewicht of bijvoorbeeld maagdarmklachten of kramp. En, niet onbelangrijk, er wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke smaak en voorkeuren.
We hebben ervaring in een breed scala van sporten: tennis, voetbal, waterpolo, schaatsen, wielrennen, short-track, hockey, judo, biathlon, triathlon, marathon, ultralopen, krachttraining, turnen, biljarten, bowlen.

Staat jouw sport er niet bij? Geen probleem, door onze ervaring als sporter leven we ons in in jouw sport en maken we samen een optimaal voedingsplan.

Lees ook de pagina sport via de homepage!