Zomaar een paar kilo afvallen

Na de vakantie een paar kilo aangekomen en gaan ze er maar niet af? Nu nog een gezond gewicht, maar zie je het de laatste jaren wel langzaam stijgen en wil je ingrijpen voordat je echt te zwaar wordt?

Soms is er geen sprake van overgewicht of obesitas, maar is er toch de wens om een paar kilo af te vallen. Helemaal niet gek, zeker niet als het gewicht langzaam stijgt. Misschien kent u de uitspraak van het voedingscentrum van een aantal jaar geleden nog: ‘het gevaar van een kilo per jaar’.

Voeding en een paar kilo afvallen

Vaak stijgt het gewicht doordat we anders gaan eten en minder bewegen. Soms gaat dit zelfs onbewust. Bedenk eens wat er veranderd is in het eetpatroon en het beweegpatroon in een paar jaar tijd? Bent u samen gaan wonen en maken jullie het vaak gezellig ’s avonds met een wijntje? Heeft u sinds een tijdje een andere baan en gaat u tegenwoordig met het openbaar vervoer naar u werk, terwijl uw oude baan op fietsafstand van huis was? Heeft u kinderen gekregen en daardoor minder tijd voor uzelf en dus minder tijd om te sporten? Of eet u tegenwoordig alle restjes op die de kinderen laten staan?

Zomaar een aantal voorbeelden van veranderingen in eet- en beweegpatroon waardoo het gewicht langzaam kan veranderen.

Invorm en een paar kilo afvallen

De dietisten van Invorm kunnen u helpen in uw voedingspatroon de puntjes op de i te zetten. Vaak kunnen we op een makkelijke manier veranderingen maken in het eetpatroon waardoor u wat minder energierijk eet. Daarnaast zullen we kijken naar het beweegpatroon: beweegt u voldoende? Hoe kunnen we de beweging binnen uw leefstijl uitbreiden? Samen zoeken we naar duurzame oplossingen zodat de kilo’s die eraf gaan er ook af zullen blijven.