Vermoeidheid

Iedereen is weleens moe. Na een dag hard werken of na een intensieve lichamelijke inspanning, hebben we behoefte aan rust om te kunnen herstellen en nieuwe energie op te doen voor andere activiteiten.

Maar wat als die vermoeidheid er dagelijks is, ook wanneer er geen duidelijke aanleiding is. Wanneer de vermoeidheid u te veel gaat belemmeren in alle dingen die u doet of wil doen?

Voeding en vermoeidheid

Er kunnen diverse oorzaken ten grondslag liggen aan vermoeidheid. Als we dit bekijken vanuit de voeding, is bloedarmoede een veel voorkomende oorzaak. Zie verder het kopje ijzer tekort.

Vermoeidheid kan ook komen door lage bloedsuikers en/of snel stijgende en dalende suikerspiegels in het bloed. Dit wordt ook wel hypoglykemie genoemd.

Om genoeg energie te hebben moet er o.a. een regelmatige aanvoer zijn van glucose naar vooral de spieren en de hersenen. Wanneer dit niet het geval is, kan je een slap en futloos gevoel hebben. Je concentratie kan verminderd zijn, of misschien voel je duizelig, ben je slaperig na je lunch en heb je snel weer trek. Een aantal kenmerken die kunnen duiden op hypoglykemie.

Invorm en vermoeidheid

Invorm kan u helpen met een volwaardige voeding wat betreft vitamines en mineralen oa ijzer. Daarnaast zal zij erop letten dat de verdeling van voeding over de dag goed is.  En dat er producten worden gebruikt die minder van invloed zijn op het bloedsuikergehalte.

Wij merken over het algemeen dat als de verdeling van  de maaltijden goed is en de producten gezond zijn (verminderen van de snelle suikers) mensen zich minder moe voelen.