Emotie eten

Ga jij meer eten als je gestrest bent? Suikers eten op zoek naar meer energie?
Trek je de koelkast open als je verdrietig, eenzaam of boos bent? Om vervolgens nog steeds boos, eenzaam of verdrietig op bank neer te storten met niet alleen de emotie, maar ook een enorm schuldgevoel?
Vind je ook dat je die reep chocolade wel verdiend hebt na een dag hard werken?

Veel mensen grijpen naar eten op het moment dat ze emotioneel zijn. Met allerlei wisselende redenen, maar vaak vooral om de emotie die er is even te onderdrukken.
Herken je dit en zou je graag op een andere manier hiermee omgaan?

Voeding en emoties

Dat we naar eten grijpen op het moment dat we geƫmotioneerd zijn is eigenlijk gek. Het lichaam maakt namelijk op dat moment een stofje aan dat ervoor zorgt dat we geen honger hebben. Toch zullen veel mensen zich herkennen in bovenstaand stukje. Dit komt omdat we de emotie als het waren dempen door te eten. Door te eten voelen we de emotie even niet, zijn we even afgeleid, maar is dat nu de goede oplossing om om te gaan met emoties?

Invorm en emotie eten

Emoties zijn er niet voor niks, ze waarschuwen ons. Maar vaak gaan we er wel op een verkeerde manier mee om. Het lastige met het weg eten van de emoties is dat in de loop van de tijd het gewicht behoorlijk kan gaan stijgen, waardoor we ons alleen maar minder fit gaan voelen. Gevaar is om in een negatieve spiraal te raken.
Invorm zal met u samen de situaties waarin u gaat eten heel goed gaan bekijken. Wat voor gevoel geeft eten op het moment dat u geƫmotioneerd bent. Hoe kunt u hier anders mee omgaan? Stap voor stap zullen we vooruitgang boeken.