Maagverkleining

Een maagverkleining is niet zomaar een ingreep. Door middel van een maagband/maagballon of een gastric bypass wordt de inhoud van de maag een heel stuk verkleind. Na de operatie is de maag te vergelijken met de grootte van een ei, waardoor u maar heel kleine porties tegelijk kunt eten.

Hierdoor zult u gaan afvallen wat natuurlijk ook het doel is, maar het afvallen mag niet ten kostte gaan van uw gezondheid. Maar kleine beetjes kunnen eten, en dan toch alles binnen krijgen wat uw lichaam nodig heeft, kan nog best lastig zijn. De diëtist van Invorm kan u hierbij helpen.

Voeding en maagverkleining

Niet alleen het kunnen eten van heel kleine porties, maar ook de opname van de voeding is veel minder dan voor de maagverkleining. Als er minder voeding wordt opgenomen, komen er ook automatisch minder voedingsstoffen het lichaam binnen. Zo kan er tekort ontstaan van bijvoorbeeld calcium of ijzer, of een tekort van vitamine B. Deze tekorten zorgen er voor dat uw lichaam minder gezond is en niet meer kan functioneren zoals u gewend bent.

Invorm en maagverkleining

De diëtist kan u helpen bij de samenstelling en volwaardigheid van uw voeding. Ook kan zij u adviseren welke voedingsmiddelen u beter niet kunt nemen, en welke juist wel. Daarnaast kan zij u begeleiden tijdens het afvalproces, en u helpen bij de moeilijkheden die u tegenkomt zoals verjaardagen, feestdagen en vakanties.