Vegetarisch eetpatroon

Wat de reden voor u ook is om vegetarisch te eten, het is heel belangrijk om wel gezond te blijven. Vaak ontstaan tekorten aan bepaalde voedingsstoffen zoals vitamine B12 en ijzer.

Dit brengt vervelende klachten met zich mee voor de gezondheid bijvoorbeeld vermoeidheid. Bij een veganistisch eetpatroon is het risico op tekorten in voedingsstoffen nog groter.

Voeding en vegetarisme

Vlees, vis en kip zijn belangrijke leveranciers van eiwitten en vitamines en mineralen zoals ijzer en vitamine B12. Wanneer vlees, kip en vis uit het voedingspatroon geschrapt worden is het belangrijk hier producten voor in de plaats te zetten die deze producten vervangen. Het aanbod aan vegetarische producten is gelukkig steeds groter en daardoor is er steeds meer variatie mogelijk.

Invorm en vegetarisme

Invorm kan u helpen om vegetarisch én gezond te eten. U eet misschien vegetarisch om dieren een gezonder leven te kunnen geven, maar vergeet daarbij uzelf niet. De dietist kan u helpen om voldoende eiwitten, vitamines en mineralen binnen te krijgen en kan tips geven voor afwisseling in het voedingspatroon en smakelijke recepten. Zo zorgt u niet alleen goed voor de dieren, maar ook goed voor uzelf!