Verhoogd cholesterolgehalte

Van een te hoog cholesterolgehalte voelt u in principe niets. U voelt zich niet ziek, u heeft geen pijn, u kunt alles doen wat u altijd doet. Ondertussen kan een verhoogd cholesterolgehalte wel gevolgen hebben voor de gezondheid en daarom is het zo belangrijk er goed mee om te gaan.

Een verhoogd cholesterolgehalte verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Cholesterol is een stof die ons lichaam nodig heeft, het is een bouwstof voor cellen en hormonen. We krijgen cholesterol binnen via onze voeding en ons lichaam maakt het ook zelf aan. Bij een verhoogd cholesterolgehalte is de hoeveelheid cholesterol in het bloed te hoog. Dit leidt tot vernauwing van de aderen en kan op den duur leiden tot een hartinfarct of beroerte.

Voeding en cholesterol

Het hebben van een verhoogd cholesterol gehalte is dus een serieuze zaak. Belangrijk eens om te bekijken hoe het weer verlaagd kan worden. Voeding speelt hierbij een belangrijke factor. Belangrijk daarbij is de hoeveelheid verzadigd (ongezond) vet te beperken, voldoende onverzadigd (gezond) vet te gebruiken en een gezonde basis voeding met voldoende brood, aardappelen, fruit, groenten, zuivel en vlees(vervanger) te gebruiken. Ook is het aan te raden bij overgewicht een aantal kilo af te vallen. Naast voeding kan er ook gelet worden op beweging en stoppen met roken.

Invorm en cholesterol

Invorm kan u helpen de cholesterolpuzzel te maken. Het is namelijk alles bij elkaar een heel gepuzzel om een goed voedingspatroon te ontwikkelen dat voldoet aan alle eisen. Wij kunnen u vertellen welke producten u het beste niet te vaak kunt gebruiken en welke producten u juist wel kunt kiezen. Waar die verzadigde vetten in zitten en waar de onverzadigde vetten in zitten. Ook belangrijk om van die puzzel een smakelijk voedingspatroon te maken, zodat u er jarenlang mee vooruit kunt, hierbij helpen we u ook! En als het nodig is om wat kilo’s te verliezen kunnen we samen kijken hoe dit aangepakt kan worden.