Kanker

Kanker is een veelvoorkomende ziekte die we steeds beter kunnen bestrijden en overwinnen. Er zijn meer dan 100 verschillende soorten kanker en allemaal zijn ze een andere ziekte. Ook de behandelingen zijn heel uiteenlopend, maar allemaal behoorlijk zwaar en intensief.

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die kanker heeft of het heeft gehad. Er wordt veel onderzoek gedaan en door diverse activiteiten wordt er veel ingezameld om nog meer onderzoek te doen.

Voeding en kanker

Bij kanker denk je in eerste instantie niet meteen aan voeding, maar het heeft weldegelijk met elkaar te maken. We weten dat gezonde voeding bij kan dragen aan de preventie van kanker, bijvoorbeeld gebruik van veel groenten en fruit. Daarnaast kan een goede voeding bijdrage leveren aan de fitheid van de kankerpatiënt voor, tijdens of na de behandelingen. Bijvoorbeeld voldoende energie-inname om gewichtsverlies en daarmee ondervoeding te voorkomen of aangepaste voeding bij kauw- en slikproblemen of diarree.

Invorm en kanker

Invorm kan een bijdrage leveren aan uw fitheid. Het kan zijn dat binnenkort de behandeling gestart wordt en u zo fit mogelijk wilt zijn voor en tijdens en na de behandeling. Het kan ook zijn dat uw eetlust achteruit gaat tijdens de behandeling en dat er samen gekeken wordt hoe u toch gezond en voldoende kunt eten. Het kan ook zijn dat u alle behandelingen al achter de rug heeft en uw gewone leven weer op wilt pakken en daarbij wel wat extra adviezen voor een kilo meer of minder of een fit gevoel kunt gebruiken. In veel gevallen kan de dietist iets voor u betekenen. Neem gerust contact met ons op en leg uw persoonlijke vraag aan ons voor, dan kunnen wij u vertellen of we u hiermee kunnen helpen.

100 dagen voor Kika

Wist u dat Invorm 100 dagen voor Kika steunt? Dit is een initiatief van Mark en Reinier die in 100 dagen heel Australië door fietsen en dus 14.000 km afleggen. Een enorme inspanning, waarmee ze heel veel geld op hopen te halen. Invorm heeft naast financiële steun ook voedingsadviezen gegeven aan Mark en Reinier. Lees meer op: http://100dagenvoorkika.nl/

Alpe d’Huzes

Wist u dat Invorm Alpe d’Huzes steunt door middel van het geven van een kostenloze voorlichting over sportvoeding? Alpe d’Huzes is een ander initiatief dat in 2006 ontstaan is om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding. Sindsdien wordt elk jaar de berg de Alpe d’Huez één of meerdere keren (tot wel zes keer!) op één dag opgefietst door inmiddels duizenden fietsers. Dit jaar is daarmee meer dan 20 miljoen euro opgehaald. Lees meer op: http://www.opgevenisgeenoptie.nl/