Zwangerschap

Hoera! Je bent zwanger! Dat mag gevierd worden! Koek, gebak, chips, chocolade! Je kunt eten voor twee! Of toch niet?

Voeding en zwangerschap

Je kindje groeit en ontwikkelt zich hard en heeft voldoende voedingsstoffen nodig om dit te kunnen doen. Alle voeding die je kindje nodig heeft krijg het via jou binnen. Extra belangrijk voor jou dus om zelf ook gezond te eten. Dagelijks voldoende brood, aardappelen/rijst/pasta, groente, fruit, zuivel, vlees/vis/vegetarisch, halvarine/margarine en vocht leveren de belangrijkste voedingsstoffen. Daarnaast zijn sommige vitamines en mineralen extra belangrijk en zijn er ook producten die je beter even niet of niet te veel kunt eten zoals rauwe producten, alcohol en cafeïne.

Invorm en zwangerschap

Wie zwanger is gaat naar de verloskundige, maar denkt meestal niet aan de dietist. Toch is eten tijdens de zwangerschap wel iets dat vaak lastig is: de een eet te weinig door misselijkheid en braken, de ander juist veel te veel, die buik raakt maar niet gevuld! Gevolg is veel gewichtstoename tijdens de zwangerschap en dat is er niet meteen weer af na de bevalling.

Invorm kan in beide gevallen helpen. Samen met de invorm bekijk je tegen welke knelpunten jij aanloopt met eten en drinken en hoe dit opgelost kan worden. Ook bij zwangerschapsdiabetes kun je natuurlijk bij ons terecht.

Wij werken samen met Verloskundig Centrum Lansingerland.