Gezinsbegeleiding

Is het bij u thuis een strijd aan tafel tijdens de warme maaltijd? Het ene kind wil niet eten, het ander zou juist wel de hele pan op kunnen.

Of willen jullie de strijd tegen overgewicht met het hele gezin aan gaan? Maar lukt het steeds niet om vol te houden of weten jullie niet hoe je dit handig aanpakt?

Voeding en gezin

Eetgedrag en leefstijl wordt vaak overgenomen van ouder op kind. De gewoonten die uw ouders vroeger thuis hadden ziet u nu misschien wel terug in uw eigen gezin. Dit kunnen goede gewoontes zijn, maar helaas worden vaak ook slechte gewoontes overgenomen. Eet u geen ontbijt? Uw kinderen ook niet? Eten jullie met z’n allen aan tafel of juist bijna dagelijks op de bank voor de tv? Geeft u uw kinderen een snoepje als beloning bij een goed rapport of als troost bij een kapotte knie?

Invorm en gezin

Het is vaak een hele klus om gezellig met het hele gezin rustig aan tafel te zitten. Misschien heeft u steeds wel voornemens om het anders te doen, maar komt er steeds iets tussen als het om de uitvoering gaat?

Ervaring van een gezin: Voor een gezonder eetpatroon voor mijn gezin en om zelf wat kilo’s kwijt te raken ga ik naar Invorm. Het is best lastig veranderingen te maken in het voedingspatroon. Zelf probeer ik meer water te drinken, maar dat gaat niet vanzelf. Mijn kinderen moesten proberen meer fruit te eten, maar zijn daar niet dol op. Toch lukt het nu met behulp van Invorm om de aanpassingen vol te houden, meestal dan, want af en toe blijft het moeilijk en lukt het niet. Door het besef dat inderdaad ieder pondje door het mondje gaat en door te zien dat de aanpassingen daadwerkelijk effect heeft op mijn gewicht blijf ik gemotiveerd. Ook de motiverende opmerkingen van mijn gezin zijn heel fijn. Zo werken wij met het hele gezin aan een gezonde leefstijl.

Invorm kan u helpen als gezin anders met voeding en leefstijl om te gaan. Dit kan zijn in een gezin waar het elke avond een strijd aan tafel is, maar ook bij een gezin dat samen de strijd tegen overgewicht wil aanpakken. Wij geven jullie praktische tips en oefeningen om mee aan de slag te gaan. Stap voor stap gaan we met jullie hulpvraag aan de slag en zullen we verbeteringen zien.