Individuele begeleiding

Mijn Methode is Jouw methode

Het Invorm maatadvies is afgestemd op uw levensstijl, wensen, leef- en eetpatroon. En bij het Invorm voelen hoort ons inziens ook genieten van goed eten en drinken. In het eerste gesprek willen we u een beetje beter leren kennen, dus veel vragen; “Waar geniet u van, en wat vindt u niet lekker? Kookt u graag? Wat vindt u moeilijk te laten staan? Heeft u een bepaald doel bijvoorbeeld een bijzondere gelegenheid, gewoon fitter voelen, of is er een medische aanleiding? Heeft u  een streefgewicht? Hoe ziet uw gezinssituatie eruit? Hoeveel beweegt u en wat doe u? Samen bepalen we daarna uw voedings- en beweegplan. En naar Invorm komen moet geen straf zijn, dus geloven we niet in apart koken, punten of kcal tellen. Samen maken we een haalbaar plan.

Wij voelen ons zeer betrokken; uw vooruitgang is ook ons doel, uw vooruitgang willen wij stimuleren. Wie wil afvallen, heeft vaak een maatje nodig. Geen maatje 38 maar wel iemand die u kan stimuleren, die moeilijke momenten met u bespreekt en soms ook als het nodig is wat strenger kan zijn. Maar altijd met als einddoel u Invorm te krijgen. Sommige cliënten spreken we incidenteel, andere vinden het prettig om jaren bij ons te blijven om op gewicht te blijven. Elke keer weer bespreken we het resultaat en eventueel passen we het gemaakte voedings- en beweegplan aan. We gaan er samen voor zorgen dat u Invorm komt.

Werkwijze:

We starten altijd met een intakegesprek. Hierin wordt zowel persoonlijke als medische vragen gesteld. Met deze gegevens wordt in overleg het individueel advies opgesteld.

In de vervolggesprekken wordt de voortgang besproken. Wat zijn voor u moeilijke situaties en welke vragen heeft u op het gebied van voeding en beweging?

Ervaring van een client: ‘Ik wilde me heel graag fitter voelen, maar op een verantwoorde manier, niet met een crash dieet. De consulten zijn helemaal niet zo streng als ik had verwacht. Ik heb niet echt het gevoel dat ik op dieet ben. Ik leer hoe ik met moeilijke situaties om moet gaan. Ik zorg nu dat er voldoende gezonde producten in de huis zijn zodat ik daarnaar kan grijpen op moeilijke momenten en bij feestjes en vakanties bedenk ik van tevoren wat ik kan verwachten en maak ik een plannetje hoe ik het aan ga pakken. Mijn kleding zit nu al lekkerder en ik val langzaam, maar gestaag af’.

Natuurlijk kunt u bij Invorm terecht om gewicht te verliezen, maar ook voor tal van andere voeding gerelateerde klachten. Denk bv aan maag-darmklachten, ondervoeding, kinderen met overgewicht suikerziekte, te hoog cholesterolgehalte, te hoge bloeddruk, voeding tijdens zwangerschap, sport en voeding. Invorm is de deskundige bij uitstek voor uw voedingsadvies of dieet.

Individuele begeleiding bieden wij op onze spreekuurlocaties, zowel overdag als ’s avonds. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid u via skype of telefonisch te begeleiden.