Leontine van Meggelen

Ik ben zowel diƫtist als sportdiƫtist. De sportwereld ken ik uit eigen ervaring omdat ik als schaatster een aantal jaren deel uit heb gemaakt van de Nationale Selectie.
Nee Olympisch Goud heb ik nooit gewonnen, u zult mij misschien herinneren van Studio Sport. Ik ben in 1993 derde geworden op de Nationale Afstandkampioenschappen op de 1000 en 1500 meter en daarmee World Cups en W.K Sprint gereden. In diezelfde periode heb ik in Den Haag de studie Voeding en Dietetiek gevolgd. Ik heb in het diabetescentrum in Leiden gewerkt en in de Nederlandse Obesitaskliniek in Hilversum. Sinds 1998 heb ik mijn eigen praktijk en adviseer ik (sport) mensen die met de meest uiteenlopende vragen komen. Volwassenen en kinderen met overgewicht, diabetici, topsporters die hun prestaties willen verbeteren, mensen die last hebben van allergie, een verhoogd cholesterolgehalte, hoge bloeddruk en/of maagdarm problemen.

Met enige regelmaat kunt u voedingsadviezen van mij aantreffen in dagbladen en tijdschriften. Omdat voeding in de sport steeds belangrijker wordt begeleid ik vanaf 2007 de voetballers van Feyenoord geef ik lessen op het Thorbecke college aan sporters en geeft ik voorlichting op de dansacademie.

Steeds meer sportclubs zien het belang van voeding in en vragen of ik een voorlichting over sport en voeding kan verzorgen wat ik met veel plezier doe.