Leontine van Meggelen

Ik ben zowel diëtist als sportdiëtist. De sportwereld ken ik uit eigen ervaring omdat ik als schaatster een aantal jaren deel uit heb gemaakt van de Nationale Selectie.

Nee Olympisch Goud heb ik nooit gewonnen, Ik ben in 1993 derde geworden op de Nationale Afstandskampioenschappen op de 1000 en 1500 meter en daarmee World Cups en W.K Sprint gereden. In diezelfde periode heb ik in Den Haag de studie Voeding en Diëtetiek gevolgd.  Vanaf  1998 heb ik mijn eigen praktijk opgezet en adviseer ik (sport) mensen die met de meest uiteenlopende vragen komen. Tot 2019 heb ik volwassenen en kinderen met overgewicht, diabetici,, mensen die last hebben van allergie, een verhoogd cholesterolgehalte, hoge bloeddruk en/of maagdarm problemen begeleid.

Omdat voeding in de sport mijn passie is en steeds belangrijker wordt heb ik veel contacten in de sportwereld. Sinds heel wat jaren maak ik onderdeel uit van het Team NL sportdiëtisten, Rotterdam Topsport, ben ik verbonden aan CTO Metropool waar ik beachvolleyballers, shorttrackers en zeilers/surfers begeleid op het gebied van sportvoeding. Naar Tokyo heb ik een aantal sporters mogen begeleiden op het gebied van voeding. Regionale Trainings Centra waar jeugdsporters worden opgeleid kunnen door Invorm worden ondersteund op het gebied van voeding, we zorgen ervoor dat de theorie wordt omgezet naar de praktijk.

Ik wordt enthousiast als ik zie dat sporters energieker worden, beter herstellen en beter presteren.
Steeds meer sportclubs zien het belang van voeding in en vragen of ik een voorlichting over sport en voeding kan verzorgen wat ik met veel plezier doe.

Mijn passie is (sport)voedingsbegeleiding op maat ,samen zoeken naar het beste en het lekkerste.

Als eigenaar van Invorm ben ik trots op wat Invorm doet, wie er werkt en hoe we samen als team vele cliënten/patiënten en sporters kunnen helpen met een advies op maat