Sandra Buijing

Ik ben zowel diëtist als sportdiëtist. Op onze locatie in Bergschenhoek houdt ik wekelijks spreekuur. Alle genoemde locaties ben ik één dag in de week aanwezig en dat maakt mijn week heel afwisselend. Ik adviseer sporters, maar ook cliënten met overgewicht/obesitas, Diabetes Mellitus, hypercholesterolemie, hypertensie, hart- en vaatziekten, maag- en darmproblemen, ondervoeding, enz. Ook begeleid ik deelnemers van Fit for Teens en Fit for All.

Ik probeer me als dietist zo goed mogelijk in te leven in uw situatie en samen met u te zoeken naar een voedingspatroon dat goed bij u past. Samen werken we aan uw doel en bedenken we strategieen om om te gaan met lastige situaties.

Naast spreekuren geef ik ook regelmatig voorlichting met name bij sportverenigingen, bijvoorbeeld bij Feyenoord en de dansopleiding van het Conservatorium in Den Haag. Ook werk ik mee aan het opzetten van samenwerkingsverbanden, bijvoorbeeld een protocol voor multidisciplinaire samenwerking voor diabetespatiënten in GC Parkzoom Bergschenhoek.

Naast voeding en gezondheid houd ik mij ook steeds meer bezig met voeding en duurzaamheid. In 2014 volgde ik de academie van de Youth Food Movement waarin ik leerde waar ons eten vandaan komt en wat dit betekent voor milieu, dierenwelzijn, handel, enz. Sinds maart schrijf ik blogs voor I am a foodie over voeding en duurzaamheid.

Zelf sta ik graag in de keuken om nieuwe recepten uit te testen en uit eten gaan behoort ook tot één van mijn favoriete bezigheden. Om met al dat eten zelf ook een beetje in vorm te blijven sport ik regelmatig. In de winter schaatsen, in de zomer fietsen en het hele jaar door hardlopen.